Printer Murah Terbaik Pilihan

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Printer merupakan salah satu alat elektronik penting untuk komputer masing-masing. Printer yang ingin dimiliki seharusnya printer yang murah terbaik. Sebenarnya ada banyak pilihan printer dipasaran, apa ciri yang diminati seharusnya bergantung kepada keperluan kegunaan anda. Ada yang menggunakan printer untuk tujuan perniagaan dan ada juga untuk kegunaan peribadi.

Untuk menjalankan aktiviti lasak perniagaan, printer seharusnya mempunyai harga yang lebih mahal manakala jika ingin menggunakan untuk tujuan peribadi sepatutnya pengguna perlu membeli printer yang asas tetapi berbaloi. Berbaloui yang dimaksudkan pastinya mempunyai pelbagai fungsi, tahan dan jimat ink.
Aneka Pilihan Printer

Faktor yang menjadi pilihan ketika memilih printer

  1.  Patikan memilih printer yang mempunyai banyak fungsi seperti print, scan, photostat
  2.  Pastikan dakwatnya murah dan jimat, memilih printer yang mempunyai tank diluar adalah terbaik, harga ink lebih murah berbanding membeli head baru ink.
  3.  Mempunyai kualiti terbaik dalam print warna atau hitam, kebiasannya diukur dalam DPI
  4.   Pastikan juga boleh diprint dalam pelbagai saiz.
  5.  Printer perlulah mempunyai cetakan yang laju, dan senyap
  6. Pastikan ia murah jika dibandingkan dengan setarafnya
Faktor untuk memilih printer yang dinyatakan diatas perlu juga dibuat kajian ringkas sebelum membeli. Sekiranya anda ingin membeli printer seharusnya banyak melayari internet untuk mendapatkan model terkini yang mempunyai respon positif pengguna.

Model yang dicadangkan

Soalan ini selalu ditanya, sebenarnya setiap orang mempunyai citarasa dan kegunaan tersendiri. Susah untuk sama kehendak dalam emmilih produk ini. Boleh jadi apa pilihan kami mungkin baik dan mungkin juga tidak sesuai untuk anda. Namun demikian apa yang kami maklumkan adalah pilihan kami sendiri mengikut citarasa kami kini.

Jika kami ke ke dai printer, kami akan pilih 3 model iaitu :

Jenama  Brother
  • Brother DCP-J100
  • Brother DCP J105

Jenama Epson
  • ยท         Epson L210

Perlu diingatkan ia adalah pilihan kami kini, mungkin akan datang ada yang lebih baik dan bagus, untuk harga pula, printer diatas mempunyai harga sekitar 300-500, anda boleh pilih mengikut kesesuaian kewangan anda. Selamat membeli.

ZackC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *