Cara Unlock File Aplikasi Android dari Smartphone

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Teknologi aplikasi kini membolehkan pengguna Lock Aplikasi atau file di smartphone masing-masing. Tahukan ada cara unlock aplikasi android dari smartphone. Kebanyakan akan memilih untuk lock dengan menggunakan katakunci atau nombor tetentu. Lock Akses ini membuatkan pengguna lain tidak berupaya untuk menjalankan aplikasi atau membuka fail yang telah dikunci tadi. Ini memberikan kelebihan kepada pengguna untuk menyembunyikan maklumat dan aplikasi yang sedia ada dalam smartphone mereka.


Walaupun demikian, teknologi ini juga akan menyusahkan jika pemilik sendiri yang lupa kata laluan / akses code. Selain itu ia juga menyukarkan orang lain secara kecemasan untuk mengakses maklumat dalam fail dan aplikasi. Oleh demikian, adalah penting untuk mengetahui cara unlock aplikasi android dari smartphone.

Di Google Play Store mempunyai banyak pilihan aplikasi pengunci aplikasi dan file. Kebanyakan mereka yang suka berahsia kepada rakannya atau rakannya akan memilih untuk memasang aplikasi ini supaya mengelakkan kegiatan atau file milik peribadinya diakses oleh orang lain.

Jika anda tidak mempunyai kod aksesnya, anda tidak perlu root, anda sebenarnya boleh unlock code aksesnya dengan senang dengan cara berikut,
  1.  Cuba buka aplikasi yang dikunci tersebut, pastikan ia dikunci menggunakan aplikasi tambahan dan bukan aplikasi dari sistem smartphone itu sendiri.
  2.  Pergi ke setting, Buka aplikasi , cari nama aplikasi tersebut. Kebiasaanya ia dinamakan sebagai Lock atau sama maksud dengannya.
  3. Setelah itu buka aturan aplikasi tersebut dan pilih clear Data atau Clear Chache.
  4. Screen akan mengeluarkan pengesahan adakah anda pasti untuk delete, pilih sahaja OK.
Clear Cache & Clear Data

Sebenarnya langkah yang disediakan akan delete seluruh data aplikasi lock tersebut dan membuatkan aplikasi itu tidak dapat berfungsi dengan sempurna termasuk menyimpan data pasword yang di set sebelumnya. Dengan data pasword yang hilang tadi memungkinkan anda senang untuk membuka aplikasi/ file yang anda mahukan tanpa dihalang lagi oleh permintaan pasword.

ZackC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *