5 Perkara Penting Sebelum Beli Smartphone Anda

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Smartphone adalah peranti yang seakan wajib dimiliki oleh pengguna kini. Melalui smartphone anda dapat menjalankan pelbagai aktiviti bukan sahaja perhubungan tetapi hiburan dan banyak lagi. Tahukah anda, sebelum membeli smartphone ada 5 perkara penting untuk ada kenalpasti ciri-ciri yang ada pada smartphone baru anda itu. Huaraian berikut mungkin membantu anda .

Kapasiti Ram

RAM perkara pertama perlu anda perhatikan, pastikan anda membeli samartphone yang mempuyai RAM tinggi..Ram diukur menggunakan nombor. Makin tinggi nombor RAM maka makin tinggi pengolahan data yang dapat dibuat bersama prosesor lebih cepat.

Prosesor

Prosesor ini biasa akan digambarkan seperti otak smartphone. Segala arahan akan diproses prosesor bersama RAM , prosesor yang berteknologi tinggi menghasilkan kualiti fungsi yang lebih baik serta cepat.

Sistem Operasi

Secara umum, sistem operasi iOS dan Adnroid popular dipilih ketika ini. Android lebih dikenali ramai dan digunakan kerana ia lebih terbuka dan boleh dipadankan dengan banyak aplikasi.

Kamera

Kadangkala kecanggilah smartphone tidak alengkap jika tidak mempunyai kamera berdefinasi tinggi. Kebiasannya kamera ini perlu untuk membuat kerja dokumentasi gambar. Smartphone dipilih kerana ia lebih kecil.

Hardisk/ Kapasiti simpanan

Hardis pula boleh diberi gambaran sebagai bilik. Semakin besar bilih maka makin banyak file dan data dapat disimpan. Hardisk ini menyai pelabagai pilihan. Semakain besar saiz maka makin banyak file dapat disimpan.


Sebelum membeli, harusah berhati-hati membuat pilihan. Cara paling selamat adalah anda terlebih dahulu membuat survey di internet telefon yang baik untuk anda.

ZackC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *